Blog

27/05/2019

NEW MEDIA: TikTokkers zijn the next big thing

Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen: een jongere die met behulp van een megahit en een aantal vloeiende bewegingen met de telefoon in selfiestand een video met miljoenen views scoort: dat is TikTok. (Geen idee? Klik hier voor een impressie).
Niet alleen lipsyncs (playbackvideo’s) maar ook challenges, dance-video’s, vlogs en andere creative content maakt een groot deel uit van de gemiddelde feed van een TikTokker.
Niet voor niets is TikTok (voorheen Musical.ly) met maar liefst 1.000.000.000 wereldwijde downloads en 600.000.000 maandelijkse gebruikers het meest populaire sociale mediakanaal onder jongeren tussen de 6 en de 14 jaar.

Ook in Nederland is het platform ongekend populair. De bekendste Nederlandse TikTokkers zijn bijvoorbeeld Indigo Jael (2.400.000 volgers!), Birgit Kunstt (ook bekend van o.a. TV-serie Brugklas) en Isabel Kist (450.000 volgers). Nederlandse jongeren volgen hen via de app op de voet en zien hen als ware popsterren.

TikTok is een sociaal platform wat nog niet top-of-mind is bij de meeste Nederlandse bedrijven, events en brands. Terwijl TikTok juist, gezien de zeldzaam te bereiken doelgroep en de enorme impact die TikTokkers kunnen veroorzaken, een sleutelelement zou kunnen zijn in het succes van bijv. een campagne.
Ook voor events zijn TikTokkers fantastisch in te zetten als headliner met bijvoorbeeld een Meet & Greet, TikTok-workshop of Q&A. De opkomst van de fans is massaal en wordt vaak onderschat!

Wil jij een TikTokker in zetten op jouw event of voor jouw campagne? Benieuwd welke TikTokker er bij jou past en wat de kosten zijn? Neem dan hier contact met ons op of bel naar 036-7600146!