Blog

20/05/2019

Dedikeedit enkeedsjmunt

Deze maand was het landelijk nieuws, de opkomst van micro-influencers! Nee, daarmee bedoelen we geen klein uitgevallen mini-mensjes.

Daar waar voorheen alle peilen waren gericht op grote influencers met een (duur) mega-bereik, lijkt de weg nu vrij voor niche-influencers met veel minder bereik, maar met een heel hoge impact en engagement! Een hoge WHAT? Juist, ENGAGEMENT (redactie:enkeedsjmunt).
Samen te vatten als: de mate waarin je betrokken of actief bent rondom een specifieke topic of een bepaald soort content.

Volg je ons nog? We zetten de influencers even op een rij van groot naar klein;

De macro-influencers hebben een breed bereik en daar betaal je ook voor. Dus ook voor de volgers die ver buiten je doelgroep vallen. Dat kan soms voelen alsof je met hagel aan het schieten bent.  

De micro-influencers kunnen rekenen op grofweg tussen de 10k en 50k volgers.

De nano-influencers hebben regulier onder de 10k aan volgers.

Deze micro- en nano-influencers richten zich doorgaans op een niche. Doordat de volger een heel specifieke interesse met de influencer deelt, heeft de content van deze influencers een veel grotere impact op de volgers. 

Bovendien is door de niche-focus van micro- en nano-influencers de match met veel merken veel logischer. Met deze groep is het ook nog eens financieel aantrekkelijk om voor een merk een lange termijn samenwerking aan te gaan: een duurzame samenwerking kan een hogere ROI voor het merk betekenen dan de investering in een enkele post van een macro-influencer, aldus adformatie.

Macro-, micro- en nano-influencers…mag het een onsje minder zijn?
Een groot aantal sociale platformen zoals Youtube, Twitter, Facebook en Instagram hebben die vraag met een volmondig JA beantwoord. Ze hebben zelfs hun algoritmes erop aangepast. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat op YouTube een nano-influencer met een klein bereik van 1000 subscriber – maar met wel 4000 kijkuren binnen 12 maanden – als eerste op de tijdlijn van zoekresultaten verschijnt.

Kortom: vraag je dus als opdrachtgever goed af, met welke doelstelling je een influencer wil gaan inzetten. Een groot bereik hoeft niet perse effectief te zijn. Een niche-influencer met (voor jou merk) unieke berichtgeving of content kan veel meer impact hebben, bovendien vaak voor een langere termijn en…more dedicated (redactie: moor dedikeedit).

Small, Large, Micro, Macro, Nano, Mega of Niche…bij Alpaca-Agency is geen opdrachtgever of influencer te groot of klein. Ben jij op zoek naar de perfect fit? One size does not fit all. We helpen je graag.

Bron visual: medium.com